Artiklar med anknytning till Indalsälven

Fiska harr i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter harr - ett fiske som kan vara smått fantastiskt emellanåt.

Artiklar med anknytning till Indalsälven

Öringsommaren -22
Indalsälven ovan Ammeråns utlopp bjuder den båtburne fiskaren ett varierat fiske på framförallt abborre och harr. Om stundom är siken på hugget och emellanåt är gäddan där och bråkar med dina drag. Och så har vi öringen, den vackraste av dom alla, kraftfull och stridbar, gåtfull och svårfångad, och så god att anrätta på alla möjliga sätt!

Fiska öring i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter öring - ett fiske som kan vara mycket spännande, när väl storöringen hugger.

Fiska abborre i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter abborre - ett trevligt fiske förknippat med sommar, sol och rikliga fångster.

Fiska gädda i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter gädda - ett fiske som bjuder på skrikande rullar och vilda fajter.

Jag, en tävlingsfiskare?!
Jag hade tidigare i mitt långa fiskeliv aldrig tävlat i fiske - det är till och med så att jag tyckt att fiske som tävlingsform varit fånigt och att tävlingsfiskare varit konstiga. Dessutom har jag aldrig varit sådär överdrivet intresserad av gäddfiske - harr, öring och röding är det som gäller. Efter en förfrågan om att vara med i en besättning vid gäddfisketävlingen Storsloken 2007 satt jag dock helt plötsligt och tävlingsfiskade gädda med stor intensitet... visst kan livet vara ganska konstigt ibland?!

Storöringen
Indalsälven bjuder på ett varierat fiske - harr, sik, gädda och abborre har sina olika perioder och kan ge riktigt fina fångster. Dessutom finns den smått mytiska storöringen - den som de flesta bara hört talas om, men aldrig sett. Jag vet att den finns, jag har nämligen fått en. Och den var inte bara rolig att få - den smakade dessutom förträffligt!