Artiklar med anknytning till Indalsälven

Fiska harr i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter harr - ett fiske som kan vara smått fantastiskt emellanåt.

Fiska öring i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter öring - ett fiske som kan vara mycket spännande, när väl storöringen hugger.

Fiska abborre i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter abborre - ett trevligt fiske förknippat med sommar, sol och rikliga fångster.

Fiska gädda i Indalsälven!
Indalsälven, och den sträckning som går genom Ragunda kommun, bjuder ett fint fiske efter flera arter; harr, öring, gädda, abborre, sik och lake finner man på olika ställen mellan kraftverken. Denna artikel handlar om fisket efter gädda - ett fiske som bjuder på skrikande rullar och vilda fajter.

Jag, en tävlingsfiskare?!
Jag hade tidigare i mitt långa fiskeliv aldrig tävlat i fiske - det är till och med så att jag tyckt att fiske som tävlingsform varit fånigt och att tävlingsfiskare varit konstiga. Dessutom har jag aldrig varit sådär överdrivet intresserad av gäddfiske - harr, öring och röding är det som gäller. Efter en förfrågan om att vara med i en besättning vid gäddfisketävlingen Storsloken 2007 satt jag dock helt plötsligt och tävlingsfiskade gädda med stor intensitet... visst kan livet vara ganska konstigt ibland?!

Storöringen
Indalsälven bjuder på ett varierat fiske - harr, sik, gädda och abborre har sina olika perioder och kan ge riktigt fina fångster. Dessutom finns den smått mytiska storöringen - den som de flesta bara hört talas om, men aldrig sett. Jag vet att den finns, jag har nämligen fått en. Och den var inte bara rolig att få - den smakade dessutom förträffligt!